Som en fisk i vattnet

Nu har simhallen öppnat och så klart har jag varit där :) Det är så kul att simma, känner mig som en fisk i vattnet. Kommer dock inte kunna gå på en vecka känns det som, men vad gör man inte, det går ju över efter några pass :) Ska så snart jag får tillfället i akt införskaffa mig en baddräkt, kan ju vara bra att ha.. Det enda som är mindre bra är att håret fortfarande luktar klor, fast det påminner mig ju bara om simhallen, så det är ändå en bra lukt. Efter den lilla simturen ska det varje gång bli sit-ups i bastun, så att även magen får känna lite smärta. Annars har jag inte hunnit med så mycket idag, åt och diskade när jag kom hem.. så där lagom roligt och nu väntar jag på att valutfrågningen ska börja på tv, har för mig att Göran Hägglunds stund är kommen, det får bli en överraskning. ♥

Små små ord

Sitter denna tidiga kväll och försöker knopa ihop en novell som just nu ligger i bitar, det är inte alltid så lätt må jag säga. Det är lite som att lägga ett pussel. Nu har jag i alla fall tagit en välförtjänad paus och passar då på att sjunga med i tonerna till Lars Winnerbäcks vackra låtar. Det känns som en bra kväll, regnet faller där ute och jag sitter här inne med orden i beredskap och tanken högt rankad. Jag hoppas att ni också får en bra kväll, det här var allt för den här gången. Inte så mycket kanske, men i bland får man nöja sig med och hitta glädjen i det lilla..


Le fabuleux destin d´Amélie Poulain..

.. Är inte bara en urbra film, utan huvudrollsinnerhavaren har också en alldeless förtjusande frisyr! Visst är den söt!? Så nu har jag bestämt mig för att jag någon gång ska klippa mig så, och inte när jag är 40 utan inom en lite snarare framtid..


Om drömmar

Jag känner mig så levande, det så svårt att beskriva, men det känns bra. Ni har säker också känt den känslan, att man kan göra precis vad man vill, det känns nästan som om man är odödlig. Jag tror att om man har en dröm så kan man uppfylla den, det spelar ingen roll vad det är, man kan om man bara försöker tillräckligt mycket. Allt som behövs är en vilja. Om man vill bli skådespelare så ska man gå en massa sådana kurser och söka till en massa filminspelningar, visst kanske man måste ha en liten talang för det man vill göra, men jag tror inte att så många brinner för något de är dåliga på, det liksom hänger ihop. Man ska inte tänka att ens dröm just bara är en dröm, man ska inte tänka att det är för svårt, man ska satsa. Nu tycker jag att jag har skrivit en del kloka ord, hoppas att ni tar till er :) Hej då

En mycket kär låt

Nu har jag precis kommit hem från min favoritskrivarplats, skrev en liten miljöbeskrivning, blev skapligt bra. Känner för att läsa lite, så det blir nästa sak att göra, men först så ska jag lyssna lite på min favoritbarnvisa och fälla en liten tår. Jag vet inte varför jag fortfarande blir lite ledsen i ögat när jag hör den. När jag var liten var det för att jag tänkte på min ständiga följeslagare, min nalle, men nu? Kanske tänker jag tillbaka på när jag var mini, eller tänker jag fortfarande på min kära nalle? Eller har nallen förvandlats till allt som jag håller kärt? Nej, jag vet inte.. Jag vet bara att jag tycker om låten och att den känns som "min" låt.

Offra några minuter av era hektiska liv och lyssna på sången. Den kanske väcker minnen hos er också, det gör den i alla fall hos mig.




Glädjens och surhetens dag

Ännu en reaktion som tyder på att jag är född till att skriva, även om ni kanske inte kan tro det. Jag lägger inte ut mina texter här på bloggen ifall de skulle kunna komma till användning lite längre fram i mitt liv. Ni får läsa dem på biblioteket om några år istället, hoppas att ni har överseende med det...

Idag har jag gjort en hejdundrans krafttömmning. Jag gick först från skolan ner till stan, gick till banken för att hämta ett avi så att jag sedan kunde traska upp till Ingarvet för att hämta ut ett inloggningskort på posten. Där efter gick jag hem. För er som inte vet hur långt det är så kan jag säga att denna lilla tripp tog två timmar, exakt. Och då gick jag i skaplig takt med en ryggsäck full av skolböcker. Fy bubblan!

När jag trött och sur klampade in i lägenheten höll jag på att trampa på dagens andra glädjekvitto, ett litet vykort från världens underbaraste Simon. Då blev jag glad igen och satte mig ner för att äta vita bönor och falukorv. Det var gott.


Ja ja ja ja ja!!

Åhh vad jag är lycklig. Jag har just upptäckt vad jag ska göra i mitt liv. Jag har hittat den perfekta utbildningen, som kanske ger en bättre möjlighet att komma in på en annan, den speciella utbildningen. Jag kan i alla fall garantera att jag kommer se många av Sveriges hörn... AAHH... jag vill bara skrika, såå glad är jag!!



Min goda-gärning-dag

Jag har bjudit min kära granne på kaffe och kaka, hon blev glad, jag var nöjd.

Efter det satte jag mig med nöje i några timmar och grejade samhällskunskap, kollade på och tolkade valaffischer. Min favvo är Jan Björklund, även fast han ser lite creepy ut. Göran Hägglund däremot verkar trevlig, i alla fall om man inte behöver prata politik med honom.

På våran första filmhistorialektion började vi se på Det sjunde inseglet, väldigt tänkvärd film än så länge. Och som ni vet så gillar jag tänkvärda saker..

Jag längtar till hösten. Till röda löv och vattenpölar, till mörkar kvällar och ännu mörkare mornar. Visst låter det konstigt? Borde man inte längta till solen och värmen? Du kanske gör det, men inte jag. För när det blir höst och löven ändrar färg, blir luften lättare att andas, det blir kallt på ett varmt sätt och jag kan gå till min bänk på kyrkogården och filosofera, samtidigt som jag samlar alla tankar i en bok.
Det är de bästa stunderna jag vet.
Bara jag och hösten. Vi samtalar. Vi skapar.


Två-och-tvårörelsen

Jag förstår inte riktigt det där med grupparbeten. Visst, det kan vara bra ibland, för att lära sig att samarbeta och att lära sig saker av varandra, men jag förstår faktiskt inte varför man alltid ska jobba i grupp. Jag känner att jag börjar bli lite trött på det. Är det någon slags flockkänsla? Kan man inte ta ett steg själv, är man rädd för att snubbla? Jag vet inte. Jag vet bara att jag tycker att man borde kunna släppa fotfästet för en stund och göra något på egen hand. Jag tror att om de flesta skulle få välja helt fritt mellan att jobba själv eller att jobba två och två så skulle majoriteten, med råge, ta två-och-tvåmetoden. Det här är ju så klart individuellt, men just i det här avseendet önkar jag faktiskt ibland att alla skulle tycka som jag. Det kanske låter lite egoistiskt, men gör jag saker och ting själv är jag säker på att de bli gjorda exakt som jag vill ha dem, och det är ju faktiskt så att om jag är nöjd med ett arbete känns det extra bra om jag gjort det helt på egen hand. Jag vet som sagt inte vad som skapar denna "vara-rädd-för-att-jobba-själv-vågen". Kanske är det rädslan för att bli ensam? Eller är det bara ren lathet? Men troligen är det väl något annat fenomen som jag inte känner till. Jag är i alla fall inte medlem i två-och-tvårörelsen, jag tror att jag kan klara mig själv.

Missförstå mig inte. Jag vill inte vara ensam hela livet, jag bara tycker det känns bättre att, när det gäller arbeten, göra dem på egen hand. Det skulle vara trevlig att få reda på varför så många vill jobba två-och två, för jag kan faktiskt inte förstå det.

Ha en fortsatt trevlig kväll ♥


Poesins grunder

Tar på mig kavajen och går ut.
Går..
Sätter mig på vägen.
Känner vinden.
Ser på träden.
Sätter mig på en sten.
Upptäcker livet.
Skymtar döden.
Skriver.
Går hem.
Lyssnar på Kent.


Söndag

Söndag. Var förut den hemskaste dagen i veckan.
Söndag. Var förknippad med regn och ett enda långt väntande.
Söndag. Var bara var en mellandag mellan lördag och måndag.
Söndag. Var dagen man aldrig längtade till.

Söndag. Är den skönaste dagen i veckan.
Söndag. Är förknippad med lugn och kreativitet.
Söndag. Är dagen mellan två andra.
Söndag. Är dagen man alltid längtar till.




Jag ska skriva!

Nu vet jag helt säkert vad jag vill bli när jag blir "stor"! Det känns så bra, för alla pusselbitar liksom faller på plats. Jag vill ju hjälpa och beröra människor och det finns ju många sätt att göra det på, så jag ska bli författare! Det finns faktiskt inget jag hellre vill bli. Jag har också kommit på att jag ska börja se skolan mer som en inspirationskälla för nya ideér och tankar, iställer för ett ställe som man är tvingad att gå till och som bara gör livet besvärligt för en. Inte för att jag har tänkt så förut, men jag ska ändå börja se skolan ur ett annat perspektiv.
Det här känns bra!
Jag är glad nu!

Världens bästa låt

Den här låten hörde jag för två år sedan på en franskalektion och sedan den stunden har det här varit min favoritlåt. Nu tycker jag att det är på tiden att jag delar med mig av den. Den är, som ni kommer att höra på franska, så det är kanske inte så lätt att förstå, men det behövs knappt. Den handlar i alla fall kort och gott om att alla ska vara tillsammans och dansa ihop. Han sjunger att all rädsla och alla begränsningar ska upphöra. Hon, dem, de som är ensama och alla som vill ska vara med och dansa tillsammans... Hur som helst så är det en grym låt.

Njut mina kära vänner!


God bless you

Finns Gud? Det är nog en fråga som de flesta av oss har ställt. De som inte har gjort det har troligen tagit för givet att han är påhittad eller att han verkligen existerar. Men kan man verkligen bevisa något av de påståenderna? Nej, det kan man ju så klart inte.

Jag har alltid undrat vad Gud är för någon typ. Jag menar, lever han uppe i himlen? Hur troligt är det på en skala, inte speciellt troligt va? Jesus har jag fått lite kläm på i alla fall. Han var en kille som kunde gå på vattnet och som kunde, på något oförklarligt sätt, väckas från de döda. Jag tror att Jesus har funnits. Det finns Jesusar även idag. Jag tror att Jesus(den övernaturliga) från början hjälpte en gammal dam när hon föll i vattnet. Eftersom Jesus(den övernaturliga) var den enda som kunde simma kändes det självklart för den unga hjälten att hoppa i. Det här hände för mycket, mycket längesedan, som ni nog har räknat ut. Det fanns ingen stöm som det finns nu, inga badrum och inga vetenskapsmän som kunde bevisa att det inte är möjligt för en människa att, men hjälp av endast sina fötter, gå på vattnet. Därför var det ingen som reagerade när historien om mannen som räddade damen utvecklades från en realistisk berättelse till en fullt omöjlig bedrift. Det jag menar är att historien hela tiden trappades upp och förvrängdes, tills den till slut skrevs ner. Jag kan också tycka att det är lite smått konstigt att folk idag tror på att en människa kan gå på djupt vatten, på Jesus(den övernaturligas) tid kan jag förstå att skillnaden på att simma och att gå på vatten kanske inte var så stor, jag klandrar inte dem för det. Däremot att dagens folk tror på en sådan historia, bibeln är en sagobok för vuxna, ingen bok man ska rätta sitt liv efter. Hur skulle det se ut om jag hela tiden satt uppe i ett träd för att jag trodde att enhörningen skulle spettsa mig om jag hoppade ner? Okej, det var kanske en dålig jämförelse, men jag vill bara säga att jag tycker det är konstigt att vuxna människor lever efter en sagobok. Jag säger inte att det är fel, för vem är jag att döma det? Nu är det också så att jag tror inte att alla människor blir religiösa för att de tror att det finns en möjlighet att fötterna blir till gummibåtar, men jag tror nog att jag behåller den anledningen för mig själv, annars skulle jag förstöra en del av mitt projektarbete. Ni får komma och läsa det senare. Det ser jag fram emot.
Gud bevare er.
Tack.


Pip..Pip...Piiiip

Åt skogen med allt som kan ge ifrån sig minsta lilla piiip. Vaknade vid halv 5 för att brandvarnaren pipade en gång var tionde sekund. Det var väldigt störande. Jag gick upp, eller ja, snarare kröp ner från sägen och ålade mig bort till ljudet....
10 minuter senare: Jag sover, efter att ha tagit hjälp av min enorma muskelstyrka för att få ut batterierna ur djävulsmaskinen. Kraftuttömmning tar på en, sedan sov jag som en prinsessa.. Ända till nästa pipande ljud började. Klockan var kvart i 7 och jag råkade visst snooza lite, skyndade mig så in i bomben, blev klar för tidigt, skriver ett inlägg..

Hej skola!

Livet är en gåva, låtsas att du fått den av en viktig person så kommer du inte att göra dig av med den

När ditt mål förblir din framtid, när din kamp är för evigt slut, när din lycka inte skriver sin historia. Det är den dagen du sviktar, faller och går ut.
Du kommer aldrig minnas tanken, som förut var din bästa vän.
Du känner inte längre hoppet, ni kommer aldrig ses igen.
Kanske blir du nedstämd, men det är sådant du får ta.
Du gjorde en gång ett val, säg inte att du ångrar dig, du hörde vad Gud sa:

"Livet är en gåva, du är på väg att lämna bort.
Jag råder dig att finna glädjen, den kanske verkar osynlig nu, men kommer att visa sig inom kort.
Att du nu är svag ger dig sedan åter mod, du kommer bli stark min vän och skall ej bada i ditt eget blod.
Jag välsignar dig nu mitt barn för jag måste skynda mig upp ett plan, till en herre med sotigt inre, till den dödsdömda karln.
Jag låter bli ett högtidligt ´amen´, karl här uppe försöker döda sin fru med den katthårsbevuxna kammen."

Även om Gud hade brått, gav han dig ditt livs enda vinstlott.
Ibland är det nog bra att inte lyssna på sitt inre, du kan börja se och höra saker, som du gjorde under sjukdommen du hade när du var mindre.
Du får nu står för dina misstags konsekvenser.
Du har inte längre något val, min kära far.
Har du inte insett än, vad som kommer hända med dig sen?
Minns du den dödsdömda karln?
Gud hade rätt.
Det är du, min kära far.


"Kärlek och uppror"

Vi fick boken i nian, det underbara året, som nu är långt bakom mig. Visst längtar jag tillbaka, det finns fortfarande kvarlevor kvar, en hittade jag nu i min bokhylla. Den underbara diktsamlingen "Kärlek och uppror". Här kommer några väl utvalda dikter. Ta dig en funderare. Varsågod.

"Så skimrande var aldrig havet
och stranden aldrig så befriande,
fälten, ängarna och träden aldrig så vackra
och blommorna aldrig så ljuvligt doftande
som när du gick vid min sida
mot solnedgången,
aftonen
den underbara,
då dina lockar dolde mig för världen
medan du dränkte alla mina sorger,
älskling,
i din första kyss."
Evert Taube


"Säg till om jag stör,
sa han när han steg in,
så går jag med det samma.

Du inte bara stör,
svarade jag,
du rubbar hela min existens.
Välkommen."
Eeva Kilpi


"Jag har nigit för nymånens skära.
Tre ting har jag önskat mig tyst.
Det första är du
och det andra är du
och det tredje är du, min kära.
Men ingen får veta ett knyst.
Jag har nigit för nymånens skära
tre gånger till jorden nu.

Och om månen kan ge vad vi önska,
så niger jag tre gånger till,
och krona jag bär,
när marken sig klär
och björkarna gunga av grönska
och lärkorna spela sin drill.
Det är långsamt att önska och önska.
O, vore min kära här!"
Bo Bergman


Mitt schema är kommet!

Blev faktiskt positivt överraskad, det känns inte alls så dumt faktiskt. Går bara till halv 5 två dagar, trodde det skulle bli fler.. bara det att jag har typ 2-3 timmars lunch varje dag, det blir nog projektarbetstid skulle jag tro. Jag måste ju lägga till att jag börjar kl 10 tisdag, onsdag och torsdag :D Wihoo! Det här kommer bli superbra!

Kvällsinlägg

Kaffet var MUMMS!! Kanske för att det faktiskt mest smakade choklad, men lite kaffesmak fanns det allt. Hädanefter kommer det bli en kopp "kaffe" varje kväll, och när jag tröttnat på marabou kan jag ju alltid variera mig med daim och toblerone, det smakar gott på tungan. Nu ska jag snart ställa klockan på halv 8 och snubbla ner i min golvsäng för att sova(för Gud vet när jag orkar pallra mig iväg för att köpa en ny skruv till mitt sabla sängben).. nu kom jag förästen på att jag använder lite mysko ord ibland, som en version av svordomar skulle jag tro, det får ingå i föregående parentes..(sabla, hur många brukar använda det ordet? "fy bubblan"? "Gris"? "Apa"? Nej, huu, de orden får jag sluta med, stackars djur. Ska jag börja värdesätta djur, nej fy bubblan.. jag får hitta på andra fula ord som jag kan använda vid behov, återkommer med dem).

Gutten nacht.. bon nuit.. ja..

En väl lyckad dag

Som ni ser så håller jag på att lära mig hur man gör en design, väldigt krångel och det tar 100 år, men vad gör man inte. Det blir inte riktigt som jag vill, men det är i alla fall bättre än innan. Kommer nog vara klar om några dagar, lite finjusteringar kvar..

I skolan idag hade vi en "trivseldag", vilket jag brukar ogilla starkt, men idag var det faktiskt inte så dumt. Fast jag längtar så klart till imorn när vi ska greja med projektarbetet hela dagen :D

Kan ju också meddela att jag på vägen hem kikade in på Maxi och köpte mig ett paket cappuccino med choklad, min jakt på gott kaffe fortsätter alltså. Herre Gud, det är samma sak med te, jag tror att jag ska gilla det varje gång jag dricker det, men det gör jag ju förstås aldrig. Ibland undrar jag varför jag inte bara kan lägga av och inse att jag inte gillar någon annan varm dryck än varm choklad, för det går åt bra här i huset vill jag lova.

Jag har också kommit på att jag kanske vill jobba inom "barnunderhållningsbranschen" är jag blir vuxen nog för ett sådant lekjobb. Jag har gått halva dagen klädd som Karlsson på taket, vilket jag faktiskt trivdes riktigt bra med. Det kändes på något sätt som det var väldigt mycker mig i det hela. Ibland undrar jag om jag inte är en förtrollad sagofigur, för det känns mer rätt att vara sagofigur än vanlig människa. Jag blev så glad varje gång jag såg mig i spegeln och kände verkligen att jag kunde ta ut stegen med långa sävliga kliv. Och att det tog evigheter att tvätta ur all hårspray var absolut värt det, för att för en dag få känna sig som sig själv.

 

Projektarbete

Den kursen jag alltid har längtat till, även när jag inte ens visste att den fanns. Idéer flödar, men jag känner ändå att jag inte kan göra något vettigt, det finns varken tid eller pengar till det. Jag vill ju göra något betydelsefullt, vilket medför att det också blir väldigt stort. Det behöver så klart inte bli det, men då tycker jag på något sätt att det blir otillräckligt. Just i den här kursen tänker jag inte alls på betyget, jag ser den som en chans att påverka och göra något alldeless eget. Jag vill göra något om ryssland, om resan jag ska göra, vill inte avslöja för mycket på just det planet, men jag vill göra något som jag har nytta av när jag reser. Problemet är dock att jag inte riktigt kan sätta fingret på vad det skulle kunna vara. Jag har en annan idé också, som har med religion att göra, inte helt dumt, men den tar ju liksom slut efter projektarbetet, det skulle inte ett rysslandsprojekt göra. Hmm, det är inte lätt, på tok för svårt. Jag vill ju göra något som verkligen intresserar mig, och jag vill göra det på mitt sätt samt göra en redovisning av arbetet på mitt sätt. Jag vet ju vad jag vill.. men ändå inte. Men även fast det känns lite motigt i nuläget vet jag att det kommer bli bra, för det blir det alltid när jag väl kommer på det, vilket jag snart kommer att göra..



Den röda (mar)drömmen

Stora skogar och djupa vatten. Långa floder som snirklar sig runt höga berg och genom öppna landskap. Det låter som Sverige. Tänk många gånger större och du får skogar lika stora som hela vårat land och där det är tiotals, och kanske ibland hundratals mil mellan storstäderna. Jag drömmer om höga katedraler och stora pälsmössor, om den hemska vinterkölden och om den heta sommarvärmen, om spridda religioner och till och med om vodka. Jag vill till en plats där krig har satt sina spår och där jag kan ta del av det som varit, leva i det som finns nu och där jag kan vara med och påverka framtiden. Jag vill se hur andra människor i helt andra kulturer och religioner lever, jag vill ta del av deras syn på världen och även dela med mig av mina erfarenheter och min kultur. Jag vill ge människor som har det rent ut sagt hemskt en mening för livet, jag vill se hur ensama barn ler och jag vill hjälpa dem att ta vara på sitt liv. Jag vill ge en nallebjörn till en liten flicka och klappa en pojke på huvudet samtidigt som jag lär ut dem vad som är viktigt i livet, vad som är viktigt för dem, för var och en.

Jag kan inte acceptera den värld vi nu lever i, orättvisorna är djupa dödsklyftor vilket delar in människorna i olika fack, olika lådor med olika värde. Visst har det varit på det sättet i alla tider, men det är ingen ursäkt för att det ska fortsätta så. Det är inte lätt att göra så att alla männoskor får samma rättigheter, det finns fortfarande de som tycker att vissa människor är mera värda än andra och tyvärr är det de som styr i många länder. Om det är något som jag tycker väldigt illa om så är det när människor kontrollerar andra människor så att de känner sig instängda eller på annat sätt känner att de blir tillsidosatta. Jag vill medverka till en bättre värld, på mitt sätt, och jag tror att om fler gjorde det skulle det bli lättare att plocka upp fler ur dödsklyftan.

Enligt Russian Ministry of Education blir 60% av de flickor som bott på barnhem i Ryssland prostituerade när de efter 17 års ålder kastas ut i det hårda ryska samhället, liksom 70% av pojkarna hamnar i fängelse. Är det ett önskvärt samhälle? Är det ett bra liv för föräldrarlösa barn? De förtjänar inte det, de är bättre. Deras barndom ser inte ur som de flesta andras, men det behöver inte betyda att den ska vara sämre. Det är inte de ryska ungdommarnas fel att de hamnar snett i livet, felet ligger hos de som uppfostrade dem. För lite kärlek? För stor rädsla? För lite kunskap? Det finns nog många faktorer till att det blivit som det blivit. Jag tycker i alla fall inte att man kan godkänna detta. Det handlar om människor, det handlar om liv. Ska man då bara stå och titta på? Även om jag själv inte kan banka vett i Medvedev så kan jag i alla fall försöka förändra i det lilla, hjälpa så gott det går, på mitt plan, för ett liv i ensamhet och glömska kan jag bara inte tillåta. Hur kan någon människa göra det, det är frågan jag ställer er. Hur kan en människa se ner på en annan och ge skugga åt denne medan han själv står ovanför och ser på?

Skärpning Dmitri Medvedev, du prioriterar fel saker...




Skönsång

Vart är den här världen på väg egentligen? Det kan man ju fråga sig. Jag tar mig en eftermiddagsdusch medan jag sjunger några väl valda rader, inte så högt, nej faktiskt nästan likt en viskning. Men alla vet väl att man kommer igång efter ett tag, att duschmunstycket sakta förvandlas till en mikrofon och helt plötsligt står man på en scen. Det är fullt normalt att man agerar som jag gjorde när man har en publik på några tusen fans som står och skriker och sjunger med i texterna. Man höjer rösten ett snäpp samtidigt som man taktfast stampar med foten i golvet. Man är i en liten drömvärld, men plötsligt börjar den instrumentala delen låta en aning ostämd. Bubblan spricker och med ens är jag ute i den vanliga världen, men duschmunstycket tätt intill munnen och med öronen på spänn. "Bank"..."Bank"..."Bank". Jag stänger av vattnet, det blir kallt. Ännu ett bank, jag håller andan. Är det någon som helt saknar medkänsla eller har brist på humor som försöker banka ner min vackra skönsång? Är det tacken man får för att sprida lite glädje? Jag kan förstå om det är mitt i natten, men på eftermiddagen, nej, lite får man väl tåla tycker jag. Så hemskt kan det väl ändå inte ha varit, eller har jag missbedömt min förmåga? Nej, jag säger ja till falsksång, och nej till tråkmånsar och torrisar.
Jag kommer i alla fall fortsätta med min vackra stämma, även om jag bara har en åhörare, som tycker att det låter hemst och helst av allt vill skära av sig sina öron...

De sista lovdagarna..

..har jag och min lilla familj varit på flykt i mellersta Dalarna, det vill säga i siljansbyggden. Det var trevligt, och det konstiga är att det känns som det var mycket trevligare nu, när man ser tillbaka. Det brukar vara så, i alla fall för mig. När man efter några dagar faktiskt förstod hur bra det var, det märker man inte på samma sätt när man är mitt i det. Jag har på något litet sätt längtat till den här dagen, när familja skulle åka hem och jag skule få lite tid bara för mig, men sanningen är den att det bara känns tomt. Jag känner mig faktiskt lite ensam, vilket är en lite ovan känsla och faktiskt inte så speciellt trevlig, men jag har ju i alla fall mina små nallar att krama på. Jag har inte haft många ensama dagar på lovet och det har väl satt sina spår. I dag har jag i alla fall städat lägenheten, skurat golv och allt. Fast min säng är lite benlös, av anledningar jag inte väljer att ta upp. Har suttit ett bra tag och försökt skruva på benen igen. Det gick aldeless prima ända tills sista skruven, det var den som satte käppar i hjulet för mig, den var lite böjd. Trots tappra upprepade försök att med hamaren kunna slå den rak gav jag upp, så nu har jag en trebent säng och min ork är för låg för att skruva av alla skruvar igen, så att jag åtminstone kan få sängen sovbar.
Det kommer sluta med att jag sover på golvet inatt. 



 Puss på alla er som ligger mig varmast om hjärtat och som jag saknar♥

 


Stormen före lugnet

Det känns så hemma, men vi är packade som sillar. Hela familjen i min lägenhet och jag måste faktiskt säga att jag har tröttnat på dem nu, det ska bli himla skönt på fredag när de åker hem igen. Det känns hemskt att säga så om sin egen familj, men det känns som om jag behöver vara själv ett par dagar och smälta allt som hänt, bara kunna få tänka ifred. Just nu finns det bara en enda tanke i mitt huvud, som snurrar runt runt och spelar upp filmer om och om igen. Det är hemskt men samtidigt alldeless underbart. Jag vill inte sluta drömma och tänka även om det är så jobbigt, det känns ändå skönt på något sätt, och bra att man vet var man står. I alla fall finns det inget som jag tycker om så mycket som juste de tankarna...


Bokmal

Jag har börjat läsa en bok! Oh my Gud! Den är såå bra! Jag har aldrig läst en så bra bok, "Tusen strålande solar". Den handlar om två Afghanska kvinnor och om hur de lever under fyrtio år i Kabul. Det händer saker hela tiden och det är nog det som gör den så bra. Ibland beskrivs saker som man känner så väl igen i sig själv och det har faktiskt hänt att jag varit nära på att fälla en liten tår. Jag rekommenderar starkt att läsa denna bok!
Den här underbara boken har väckt en liten gnista i mig och från och med nu ska jag alltid ha en bok på läsning, annars kommer jag missa så mycket..

Ha en bra kväll ♥

Olovlig körning, myror i brallan och mosad mus

Idag har jag satt på övningskörningsskylten på bilen och tillsammans med min käre far rullat 3,5 mil på 1,5 timme. Det gick på tvåans växel största delen av färden och pappa fick ingripa två gånger för att jag höll på att köra ner i diket när jag skulle köra lite åt sidan och släppa förbi bakomliggande fordon. Men på det stora hela gick det väldigt bra och jag är lite nöjd över mig själv, även om min högsta hastighet denna dag inte översteg 50km/h och jag endast mötte 5 bilar.

Dagen har också innehållit ca 20 minuters kantarellplockning, vilket resulterade i en stor korg full med svamp och en väldans massa myror i brallan, bokstavligt talat. Jag råkade ställa mig i en enorm myrstack när pappa skulle fota och jag tror att jag hade myror ÖVERALLT!! Det var lite obekvämt måste jag säga.

Inte nog med det, när jag kom hem berättade David att han hade trampat på en död mus och att Missan hade släpat dit den, han berättade även var den låg. Ungefär en kvart senare gick jag ut, farligt nära den döda musen för att prata med min mor som under en längre tid suttit och studerat hur spyflugor och diverse olika asätande insekter smaskade på döde Herr Mus. Jag studsade lite för långt och landade rätt på den avlidne, vilket medförde att jag hoppade två meter upp i luften och att Herr Mus blev en aning plattare.


Måste också tillägga min brors intelligens när han igår skulle värma o´boy till mig i micron. Han tog en mugg, tog fram mjölken och ställde muggen i micron och började värma den, utan mjölk i. Det bidrog till att köket luktade som min käre avlidne musvän och att jag nu har större förståelse till varför min mor inte vill lämna David ensam i alltför många timmar.

Ha en fortsatt trevlig dag!

Heaven

Baby you're all that I want
When you're lyin' here in my arms
I'm findin' it hard to believe
We're in heaven
And love is all that I need
And I found it there in your heart
It isn't too hard to see
We're in heaven





Jag saknar dig min prins





Hektiska sommar

Jag känner att den här sommaren har gått så fort så jag knappt hänger med! Det har hänt saker hela tiden så tiden har lixom bara sprungit iväg. Nu i början på veckan åker vi till Tranemo och hälsar på släkten och blir där några dagar och veckan före skolan börjar bär det av till Falun med familjen. Sedan är det bara ett år kvar i skolan för min del, det känns skönt, men lite sorgligt också. Jag tror att jag tycker om skolan skapligt mycket, jag längtar faktiskt dit redan nu. Men vad ska man göra efter studenten då? Det är svåra beslut, men jag har allt knopat ihop en liten liten plan. Igår kom jag att tänka på varför man firar studenten så mycket som man gör, skolan är ju inte slut, inte för alla. Jag känner inte att det är något speciellt att fira, det är ju bara en etapp som är avklarad, inte hela min skolgång. Nej, firning är nog inte riktigt min grej, jag sätter mig hellre ner under ett träd och tar mig en lång funderare eller åker till Irland och hämtar inspiration. Ska man fira så ska man fira något viktigt, inte bara fira för att man ska. För mig är inte studenten någon stor grej, mer som en passage jag måste ta mig igenom på väg till något större, men det är ju bara min åsikt och vad jag känner, du kanske tycker något annat...


RSS 2.0