Ryssland

Privjet("Hej" med svenska bokstäver) mina kära vänner! Nu sitter jag och lyssnar på rysk radio, inte för att jag förstår något men man lär sig ju att lyssna på språket och höra hur det låter. Ska man lära sig ryska så är det väl lika bra att börja helt från början. Jag har hittat en språkkurs i Ryssland som räknas som vidareutbildning efter gymnasiet och den har jag tänkt att gå på. Man läser 20 lektioner á 45 min/v. i antalet veckor man är där, allt från två veckor och upp till ett läsår. Själv så ska jag tillbringa 36 veckor(ett läsår) i det främmande landet, men fatta hur mycket jag kommer lära mig!! Man har läxor varje dag som tar 1,5 timmar/dag men det är sånt man får stå ut med, förästen känns det bra för man lär sig ju snabbare då. Annars verkar livet i Moskva, där min kurs håller till väldigt kulturellt och annorlunda, på ett bra sätt. Man kan titta på balett, opera och teater, något som är väldigt vanligt där men som knappt märks här i Sverige. Jag ska bo hos en världfamilj där de endast kan prata ryska, vilket är till min fördel. Om man har läst ryska vid det universitetet i ett läsår så är man kapabel att studera eller jobba i Ryssland, det skulle vara som en dröm, shiet, jag längtar så jag får gåshud. Och jag lovar, jag kommmer inte att ändra mig, ni vet ju hur länge jag har tjatat om Ryssland!

Packa, då svidanja!
("Hej då, på återseende)





A good day

Idag har jag kommit på(eller Cornelia har kommit på) att mitt framtida yrke är inom tv-branchen, som programledare, för bolibompa. Eller möjligtvis barnradiopratare eller kanske vädergubbe, som Emelie tyckte. Men allra helst vill jag bli museipedagog, guida runt på museér och sånt. Jaja, får väl se hur det går med allt.

Jag har också hittat en mycket bra frisyr. Tror jag tar den. Jo det gör jag. Och färgen med. Kanske. Det var fint.

Hej då


Frisyrförändring

Eller ja "frisyrförändring" kanske inte är helt rätt val av ord eftersom jag just nu inte har någon frisyr, bara ett spretigt fågelbo som mest uppträder som det känner för. Just av det skälet har jag bestämt mig för att skaffa en frisyr. Jag var med när David skulle klippa sig, i sommras tror jag att det var och satt då och tittade i alla hårtidningar som finns i varje frisörsalong. Åhh jag såg världens finaste frisyr, eller ja världens finaste frisyr enligt mig. Det var en kort och lite spretig frisyr, med kort lugg, lite busig och charmig sådär. Lite i stil med Amelie från Montmarte, inte just hennes frisyr, men lite i den stilen. Väldigt söt.
Jaja, jag kommer nog inte att hitta just den frisyren i alla fall, så det får väl bli nåt liknande.


"Villa Noce"

Nu vet jag! Nu har jag kommit på det, inte bara sådär, för visst har jag alltid tyckt om landet, men det är ju aldrig nånting som jag har tänkt på. Nu vet jag vad jag ska göra efter gymnasiet. Jag ska flytta, till Italien, till klacken, till Villa Noce.

Huset är kanske inte i bästa laget, men vad gör det, efter en liten upprustning kommer det bli helflott, och att hämta vatten från en brunn är ju bara charmigt. Tomten är 7000m2 stor med 43 olivträd, synd bara att jag inte gillar oliver, kanske får hyra ut tomten. Villa Noce är namnet på det lilla stenhuset med vita väggar och 5 rum som ligger på landet, men bara 2 km från civilisationen. Det kan inte bli mer perfekt än såhär!

Jag har också tänkt att eftersom huset är rätt stort och jag måste ju ha något att göra på dagarna så ska jag öppna ett café. Det kommer bli helt suveränt!

Då blir det bara att jobba, jobba, jobba nu så att jag får ihop lite kosing så att jag inte behöver låna lika mycket pengar.

Ohh vad jag längtar!


LOOV!

Nu är det LOV, mycket mycket skönt! Synd bara att det går så fort. Gårdagen tillbringades med mamma i Götet och just nu sitter jag och fingrar lite på min lilla näsa, faktiskt väldigt nöjd med ingreppet :) Bild finns ännu inte, men det kommer väl det också så smågingom. Ikväll blir det iaf träning, det blir megakul och imorn bli det stan med Carro. Detta lov har jag också hunnit med att gå på bio med lilla broder, få stopp på bilen, gå till banken och lyssnat igenom ALLA melodifestivallåtar ungefär väldigt många gånger.

Ha en UNDERBAR dag.Det ska jag ha!

RSS 2.0