Mitt kära dalsland

Jag vill sitta i bilens framsäte, höra tonerna till Mannen I Den Vita Hatten och veta precis när sången tar vid
Jag vill samtala om icke främmande ämnen och veta att jag alltid har en backup
Jag vill sitta i köksfönstret bredvid min lurviga vän, med solen i ansiktet och lyssna på radio
Jag vill kunna gå på trottoaren och känna igen förbipasserande och tänka att jag har det bra
Jag vill gå i mina fotspår och känna fötterna nudda den vassa stenbotten under varmt vatten
Jag vill veta hur det ser ut
Jag vill känna saltvatten på tungan och ströva mellan höga björkar
Jag vill kunna se ut genom fönstret och känna att jag är hemma
Jag vill kanske inte
Men jag tror jag längtar hem
Det känns bra

"Jag är en idiot"

Ibland minns man tider som man egentligen inte borde
Det är väl lättare sagt än gjort, för det går inte
Jag kan blunda men ändå se, saker jag minns.. och som borde vara borta
Om de kommer tillbaka, ska de vara där då.. eller är det bara likt en hägring, något som inte finns?
Jag vet inte om det existerar, jag vet inte om jag kan ta på det.. troligtvis inte.. hypotetisk fenomenalism
Musik är en fiende, ibland.. eller vill den bara berätta en sanning?
Det vet jag inte heller
Ingenting finns
Eller allt
Det känner jag inte till
Mitt hjärta slår, typ 400 slag
Kanske är det hjärnspöken, eller svarta linjer
Jag liknar en cowboy på en vit häst mitt i en öken
Jag vet inte om jag kommer falla

Dansband och glada miner

Spenderar denna smått lata kväll med att lyssna på dansband.. just nu går Arvingarna på hösta volym. Man får så mycket minnen av alla möjliga låtar, vilket är både positivt och negativt.. men just nu är det glada minnen.
Nu börjar det ju närma sig hösdkolan också, vilket känns väldigt konstig. Jag känner mig alltid så liten, hur ska jag klara mig i den stora världen(som troligtvis blir Stockholm)? Håller på att lägga utbildningar i min korg för att sedan, om några dagar, skicka in dem och vänta på domen. Det blir med säkerhet något inom kultursektorn, sedan får man väl se vart det leder mig. Kan ju säga att programmet jag främst tänker söka är estetikprogrammet på Södertörns Högskola, så om det är någon som mot förmodan läser det här och är intresserad så SÖK! För då slipper jag vara en ensam liten människa i den stora staden. Sedan tänker jag söka lite av varje, ifall att, man vet ju aldrig.
Puss på er ♥

Drömmar ska flyga med färgglada vingar

En liten, liten dröm kan bli stor och fruktansvärt verklig. Drömmar är inte till för att leva som fripassagerare inne i ditt huvud, de ska ut och pröva sina vingar. Jag menar inte de drömmar som besöker en på natten, utan de som liknar mål, eller tyvärr, i de flesta fall, ett omöjligt intrång i någonting fantastiskt. Jag anser att drömmar är en av de viktigast sakerna man har, för utan mål kommer man sällan längre än till altantrappan. Man ser sig om, men utan vetskap om viket håll man ska gå åt vänder man på klacken och allt slutar vid köksbordet. Det är lättare så, så mycket bekvämare. Kanske väntar man på en chans från någon som inte är som dig, från någon som tagit tag i saker och ger dig ett fantastiskt erbjudande. Kan hända att du bara väntar på rätt tidpunkt för att den ofödda drömmen ska ge resultat, väntar på att börja agera, på att odla tankar. 

Det är inget fel på drömmar som får ligga och gro, bara för att man har en dröm behöver man inte sträva mot den med en gång. Kanske är det just vad det är, en framtida dröm, ett mål som kanske aldrig kommer nås. Kanske föder det små bebisdrömmar och hjälper dig att tänka fritt. Man kan göra allt, precis allt, jag tror faktiskt det. Jag tror att den och det enda som står ivägen är du själv. Om du vill bli fotbollsproffs så kan du bli det, du behöver bara lägga ner hela din själ i det du verkligen drömmer om. Man ska tänka, känna och leva som sin dröm. Man kommer nå det. Man kommer kanske få bortse från andra saker, men det kommer gå. Jag vill inte säga att man kommer få offra saker för att nå sin dröm, man har valt att gå åt det hållet och man har inte tid med allt som är runtomkring. 

Det är så jag ser på det. Jag har många drömmar och jag är så säker på att nå någon av dem, om inte de jag har nu så kommer det födas många fler.


RSS 2.0