Trött och blöt

Jag är trött.. åhh jag skulle ju göra klart religionen idag.. och inte blev det bättre av att man fick veta att samhällskunskapsundersökningen ska vara klar nästa vecka. Livet är bra hårt ibland. Men egentligen, vad har jag att klaga på? Jag har det ju rätt bra ändå, och det är ju bättre att ha mycket att göra än att inte ha något alls. Och om man tänker efter så är jag ju nästan klar med båda delarna..

Man ska aldrig duscha när man kommer hem från skolan, man bli så päsen då! Nu sitter jag trött och blöt i håret framför datorn och lyssnar på Rix FM och orkar inte lyfta en tå. Men man har rätt till sådana dagar också.

Have a nice kväll :D















Jehova är kärlek

Jag känner mig en aning stolt! Har faktiskt gjort 2/3 av religionsuppgiften som ska vara inne om en vecka, men det är ju lika bra det för jag har lite mer, utöver det att göra. En sak har jag i alla fall upptäckt: Jehovas Vittnens hemsida är GIGANTISK! Och Gud vad mycket bibelcitat och exempel. Jag tror nästan att de har citerat hela bibeln! Det är lite läskigt hur man kan stirra sig blint på en bok, leva som någon annan påstår är rätt och inte kritisera eller ifrågasätta. Man blir lite rädd! Men tycker de att det är bra så fine, inte mig emot... men jag tror inte att jag delar deras åsikter. Fast himla spännande är det!

Igår skrev jag de första meningarna på det som ska bli en bok, vet inte om jag orkar skriva på den idag. Jag är lite trött.

Jag räknar ner dagarna till min födelsedag, nu är det hela sju dagar kvar.. det går framåt! Jag önskar bara att det kändes samma som när jag var liten, men jag känner ingen stor längtan eller något pirr i magen. Det är lite tråkigt. Jag är inte ens hemma när jag fyller år= ingen sjunger för mig på morgonen= Sara lite ledsen.. om det är någon gång då man känner sig ensam än så är det när man vaknar och inser att det är ens födelsedag OCH INGEN SJUNGER FÖR MIG! Ska jag ta det som att jag har blivit stor? Fast kan man växa ifrån sånger? Nej det tror jag inte. Så.. då är det bara ledsamt. Kanske blir det ingen tårta heller.. fy hemska tanke.. jag måste ju göra en tårta.. kanske en prinsesstårta, eller en med non-stop på. Jag får väl se. Kanske blir det en väldigt liten tårta, nästan som en bakelse.. utan grädde, det är inte så gott. 

Nu blev jag lite deppig
Men jag hoppas att du är glad! 
Hej då

 

Vad ska du bli när du blir stor?

Vad ska du bli när du blir stor?

Hur många gånger har man inte fått den frågan.. men svaret är inte alltid så lätt. Alla mina funderingar kring denna punkt har fått mig att landa på läkare, bagare, florist, skräddare, lärare och nu journalist. Visst skulle det vara toppen att sluta som skräddare eller bagare, men är det verkligen det som jag är ämmad till att göra!? Nej, jag tror inte det. Det finns många yrken som jag kan tänka mig att jobba som, och vem har sagt att jag inte kan byta rikting senare i livet. Dock vill jag inte ha det som är näst bäst för mig, jag vill ha glassen där man inte bara får grädde på toppen utan där även valfritt strössel ingår. Det finns något för alla, problemet är bara att det finns så mycket så det kan ta ett tag att finna just det som man är menade till att göra. Men man kan bena ut det hela lite. Vad tycker jag om att göra? För att kunna jobba med en sak varje dag i flera år, kanske i hela livet, så måste man tycka om det. Om man tycker om en sak så kan man bli bäst på det, det är jag övertygad om. Det kan ta tid, men det går.

Jag vill skriva och jag vill påverka människor. Vad ska jag bli då? Jo, journalist. Det är som klippt och skuret för mig. Man kan göra det så varierande man vill och det är inget monotont abrete. Jag tror jag skulle passa som det. Men jag vill inte sitta på en unken tidningsredaktion i de småländska skogarna och skriva om trötta småbarnsmammor och utarbetade pappor. Jag vill ut i vida världen och rapportera. Kanske kan man skriva resereportage från Brasilien och Indien eller filma naturprogram från Grönland. Man kan leta sig in bland människorna i Tokyo eller skriva om mongoliska skolbarn. Det finns så mycket man kan göra, som blir till stor nytta för dig själv och för andra. Jag hoppas att jag börjar som frilandsande journalist, och vart det sedan slutar får man väl se.






Några väl utvalda ord

God jul och ett gott nytt år!
Jag känner att jag inte är så aktiv på min kära blogg, så jag tänker följa min enda läsares bön och skriva ett inlägg.. som dock blir väldigt kort.
Eftersom det var ett tag sedan jag yttrade mig tänker jag punkta ner några betydelsefulla händelser sen förra gången. Detta är dock bara ett litet urplock från min superlånga lista med händelser av någon vikt.
Detta har hänt:
  • Jag har befunnit mig på okänd tysk mark och fått skåda den ovanliga synen av människor som röker i bilen(unga kvinnor, unga män, medelålders kvinnor, medelålders män, gamla kvinnor och gamla män röker alla i bilen, men de står även utanför affärer och avger dödsgaser, och tro det eller ej, även inne. Det har som följd att man hostar mest hela tiden). Det negativa med Sveriges södra granne är röken, det positiva är invånarna(eller invånaren om jag ska vara lite petig. Det fanns nämligen bara en person som jag tyckte om i det främmande landet, men en är ju bättre än ingen)
  • Jag har kommit på vad jag vill bli när jag blir stor(men är dock beredd på förändring i min livsplan, det har ju hänt förr..)
  • Jag har fått ytterligare tiotusen besök av min kära granne(och lika många vrålanden av min kära granne nr2)
  • Min lilla prins har åter entrat Sverige(då blev jag glad!)
  • Årets bästa dag har precis passerat och jag insåg för 18:e året i rad att det kommer dröja ett helt år till innan jag får uppleva känslan av frid igen
Om någon månad eller så kommer en förändring att ske.. mer om det vid senare tillfälle(förhoppningsvis)
Hej så länge mina fina läsare..eller ja.. min fina läsare

RSS 2.0